Tjänster

Färdig Solcellsbutik

blue-clouds-nature-97558

Färdig solcellsbutik är precis som namnet antyder, ett koncept för att ge säljande organisationer möjligheten att agera på solcellsmarknaden. Enable Energy tar hand om upphandling av material, byggprojektering, byggledning och entreprenadtjänster. Vi ser till att din säljorganisation utbildas och har tillgång till vår tekniska support. Med oss i ryggen kan ni fokusera på er kärnverksamhet och kan samtidigt enkelt erbjuda solenergilösningar vars utformning och funktion garanteras i och med att ni alltid har oss i ryggen.

Exempel på kunder som har stor nytta av vårt koncept Färdig Solcellsbutik:

Mellanstora Energibolaget AB
Bolagets ledning vill ge sig in på solcellsmarknaden. Förutsättningarna att sälja är i grunden goda då man har ett välkänt varumärke och en befintlig kunddatabas med tiotusentals potentiella köpare av solcellsanläggningar. Dock är tröskeln att komma igång på egen hand stor. Att starta upp en helt ny avdelning och rekrytera personal som ska driva projektering, upphandling av material och entreprenadtjänster samt kunna ge svar på alla de tekniska frågor som dyker upp längs vägen är både kostsamt och riskfyllt. Alternativet att lägga sig i händerna på en grossist med den support de kan ge är enklare, men innebär att man blir låst till att arbeta med vissa varumärken samt en risk att inte vara relevant i pris då grossisten naturligtvis vill tjäna så mycket pengar som möjligt vilket avspeglar sig i ert inköpspris.

Lösning
Enable Energy kan genom Färdig Solcellsbutik erbjuda en attraktivare lösning: Vi utbildar er kundtjänst eller dedikerade solcellssäljare så att de kan skapa offerter till era kunder och vi tar hand om alla de kunskapstunga bitar som avskräcker från att starta upp en egen solcellsavdelning, samtidigt som vi har ett koncept för vinstdelning vilket gör att vi tillsammans har ett gemensamt intresse att göra en så bra affär som möjligt. Tack vare att vi kan göra samordnade upphandlingar för flera av våra kunder har vi en volym som gör att vi kan få bättre inköpspriser på materiel än vad som annars är möjligt. Vårt oberoende gör också att vi är fria att välja den utrustning och det utförande som är mest lämpligt för varje enskilt projekt.

Elfirman AB
Nisse och hans medarbetare har kanske fullt upp med att installera allt från armaturer i klädbutiker och hela elinstallationer i nya villor till installation av spabad och larm. Allt oftare kommer frågan: ”Kan ni installera solceller också? Säljer ni solceller?” Nisse tycker att firman borde bredda sitt erbjudande och vara mer relevanta i tiden genom att kunna erbjuda solcellsinstallationer, men dagarna är fulla med arbete och det finns helt enkelt inte tid att läsa in sig på hur solceller fungerar och förhandla till sig bra priser på solcellsmateriel. Nisse funderar på att ta hjälp av en solcellsgrossist, men frågorna oroar: ”Hur vet jag att jag får ett bra pris på solcellspanelerna och hur vet jag att den växelriktaren du kränger på mig är den bästa för detta projekt? Den andra grossisten jag pratade med sa att en annan växelriktare var bäst!”

Lösning
Enable Energy kan erbjuda en förenklad version av Färdig Solcellsbutik där vi utbildar Nisse och hans installatörer i hur solceller fungerar och hur de monteras samt hur man skall tänka när man skapar en offert. Enable Energy är sedan med och granskar att offerten blev rätt, sköter detaljprojektering och upphandling av materiel samt ger support, men Nisse och hans medarbetare uppför solcellsanläggningarna själva med hjälp av de underlag som Enable Energy producerar. Tack vare att vi kan samordna upphandlingar från flera kunder får vi en volym som gör att vi kan förhandla fram ett bättre pris på materiel än om Nisses Elektriska handlar direkt från grossist.

Skräddarsydda Tjänster

action-energy-alternative-energy-background-1036936

Enable Energy erbjuder färdiga tjänstekoncept för lantbruk, byggnadsintegrerade solceller (BiPV) samt Off grid-lösningar. Våra tjänstekoncept är modulärt utformade för att ge dig som kund valmöjligheten att låta oss utreda bara det som är intressant för dig. I våra tjänster ingår bland annat en djup teknisk utredning, projektering, upphandlingstjänster, byggledning, marknadsövervakning med mera!

Det viktigaste för oss är att du som kund alltid kan känna dig trygg med att anlita Enable Energy som din tekniska rådgivare eller projektpartner. Vi är oberoende på marknaden, dvs vi är inte låsta i några avtal med leverantörer av komponenter eller tjänster relaterade till energimarknaden. Vi strävar alltid efter öppenhet och transparens och sätter alltid fakta först.

Besiktningar

Enable Energy erbjuder besiktningar av solcellsanläggningar. Den senaste tiden kommer larmrapporter om den ena farligt utformade solcellsanläggningen efter den andra. För att ingen husägare någonsin skall känna sig orolig över sin solcellsanläggning gör vi under vår besiktning en grundlig genomgång av solcellsanläggningen. Enable Energy är certifierade installatörer och har kunskaper om nya elinstallationsreglerna. Vi kontrollerar att din solcellsanläggning är korrekt dimensionerad och att det inte finns brister i elsäkerheten.

Konsultuppdrag

airplane-architecture-blue-sky-137602

Vi erbjuder vår mångåriga erfarenhet och våra ingenjörer till att utföra reguljära konsultuppdrag. Vi kan hjälpa dig med allt ifrån utvärdering av produkter till att ta fram upphandlingsunderlag för en solcellsinstallation. Vi erbjuder all vår erfarenhet vi samlat på oss genom åren för att ge dig svaren du eftersträvar. 

Hitta till oss

Telefon: 08207713
E-post: info@enableenergy.se
Bergkällavägen 37 G, 192 79 Sollentuna, Stockholm

Kontakt

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.
Du måste acceptera villkoren.

Copyright ©  2019
Enable Energy Sve AB