Om oss

Om Oss

Enable Energy är ett oberoende och ingenjörsdrivet kunskapsbolag vars mål är att underlätta omställningen till elsamhället och möjliggöra att förändringen sker med förnybara energikällor och energieffektivisering.

Bakgrund

Enable Energy grundades 2011 som enskild firma av Staffan Johansson. 2013 ombildades sedan verksamheten till aktiebolag under namnet Svenska Solcellsproffsen. Grunden till bolaget lades då Staffan parallellt med sina doktorandstudier på KTH byggde sitt hus med energismarta lösningar och solceller på taket. Lösningar som senare gav honom titeln ”Sveriges Energismartaste Person” utsedd av E.On och Privata Affärer. Idén med bolaget var att sälja smarta och enkla lösningar för solceller och genom åren har vi utökat till fler medarbetare och byggt på vår kompetens för att ständigt leverera bättre och smartare lösningar. 2018 byttes namnet till Enable Energy som ett naturligt steg för att bättre beskriva verksamheten. Staffan är fortsatt drivande i Enable Energy.

Tiina Klinga - operativ chef

Tiina har ett förflutet som produktionschef på flera olika företag och har även varit i startups tidigare. Tiina har värdefulla erfarenheter av att leda arbetare ute i fält. Hon är också en mästare på att komma ihåg vad som står i våra avtal. Tiina leder den dagliga verksamheten och ser till att personalstyrkan håller samman.

Urban Brundell - försäljning

Urban är en riktig fast learner med bakgrund som teknisk säljare och utbildare inom hydraulik. Som hobby gillar han att utföra smide och kan hantera flertalet olika svetsar.

IMG_7303

Staffan Johansson - grundare och tekniskt ansvarig

Staffan är utbildad civilingenjör och vid sidan om bedriver han även forskarstudier vid KTH inom mikromekaniska system baserat på kisel och är innehavare av ett flertal patent på området. Han har tidigare arbetat bland annat som elektronikkonstruktör och programmerare av inbyggda system, erfarenheter som kommer väl till pass vid dimensionering och beräkning av solcellssystem. Intresset för teknik föddes mycket tidigt och redan i tioårsåldern följde Staffan med sin far till World Import för att köpa en solcellspanel för sina sparade veckopengar och i tolvårsåldern hade han börjat tillverka sina egna kretskort. Vad inte alla känner till om Staffan är att han är kontorets gourmand, med en passion för både matlagning och vin.

IMG_7350

Per Karlsson - projektledning och försäljning

Projektör och byggledare med lång erfarenhet. Gymnaiseingenjör och civilekonom. Per har tidigare bakgrund i kabelindustrin, har arbetat på ABB High Voltage Cables, Belden och Helukabel. På ABB fick han lära sig att ”Wallenbergs pojkar och brandkåren alltid är i tjänst” och den inställningen har han fört över till Enable Energy. Men när Per inte jobbar tar han sig gärna ut på landsvägarna i sin CITROEN 2CV6 från 1988 för att känna vinden i håret.

Magnus Ekström - projektledning

Magnus är projektledare och tar hand om smått och stort i projektens olika faser. När Magnus inte jobbar med solceller tar han gärna och sysslar med klättring, en hobby som också är användbar när det kommer till företagets säkerhetsarbete.

IMG_7329

Olof Österman - ekonomi

Olof är civilekonomen som sköter både redovisning, fakturering och andra ekonomiska sysslor. Olofs noggrannhet och systematiska arbetssätt är hans största styrkor. Växsjöbördige Olof var under sina tonår med i Östers juniorlag och var en lysande forward. Vad inte alla vet om Olof är att han har ett gediget musikintresse och tvekar inte att vare sig ta ton eller spela några ackord om en gitarr finns att tillgå.

Linda Lunde - planering och administration

Linda är en fena på att hålla koll på vem som skall göra vad och att saker blir gjorda. Hon brukar också vara uppskattad i telefonen när hon ringer och ger leveransbesekd eller tar emot frågor från kunder. På fritiden kollar Linda gärna på fotboll.

Fanny Juhlin - administration

Fanny är en hejare på administration och tvekar inte att lära sig nya system. Hon ritar upp panellayouter och sammaställer dokumentation och en massa andra viktiga sysslor. När Fanny inte jobbar på Enable Energy tar hon gärna på sig rollen som coach i stresshantering.

Tobias Zetterlund - IT

Alla företag behöver systemstöd för att lyckas och på Enable Energy tar vi detta på stort allvar i syfte att kunna ge perfekta leveranser av högsta kvalitet och att alla inblandade, från solcellskund till elektriker, skall ha senaste information om projektets status. Tobias är kung på programmering av system och appar och har fått i uppdrag att utveckla ett skräddarsytt system för det vi gör på Enable Energy.

Hans-Åke Hellgren - elektriker

Vår huselektriker Hasse har låång erfarenhet av att koppla el. Han har senast arbetat på RISE och kopplar nu in våra solcellsanläggningar och laddboxar ett tag till innan det är dags för en välförtjänt pensionering.

Furkat (Felix) Mukhamedov

Ledande montör med många års erfarenhet.

Aziz Turaev

Ledande montör med många års erfarenhet.

Boburjon Kuysinaliev

Solcellsmontör

Javad Yazdanipour

Solcellsmontör

Elyor Babayarov

Solcellsmontör

Michael Fissahaye

Solcellsmontör

Hitta till oss

Telefon: 08207713
E-post: info@enableenergy.se
Bergkällavägen 37 G, 192 79 Sollentuna, Stockholm

Kontakt

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.
Du måste acceptera villkoren.

Copyright ©  2019
Enable Energy Sve AB