Om oss

Om Oss

Enable Energy är ett oberoende och ingenjörsdrivet kunskapsbolag vars mål är att underlätta omställningen till elsamhället och möjliggöra att förändringen sker med förnybara energikällor och energieffektivisering.

Bakgrund

Enable Energy grundades 2011 som enskild firma av Staffan Johansson. 2013 ombildades sedan verksamheten till aktiebolag under namnet Svenska Solcellsproffsen. Grunden till bolaget lades då Staffan parallellt med sina doktorandstudier på KTH byggde sitt hus med energismarta lösningar och solceller på taket. Lösningar som senare gav honom titeln ”Sveriges Energismartaste Person” utsedd av E.On och Privata Affärer. Idén med bolaget var att sälja smarta och enkla lösningar för solceller och genom åren har vi utökat till fler medarbetare och byggt på vår kompetens för att ständigt leverera bättre och smartare lösningar. 2018 byttes namnet till Enable Energy som ett naturligt steg för att bättre beskriva verksamheten. Staffan är fortsatt drivande i Enable Energy.

Marc Eysermans, VD

Efter många år som "business developer" inom vin- och ölimportbranschen samt hotelbranschen har Marc förvärvat många nyttiga erfarenheter inom sälj, kundservice, teambuilding och logisitk. Detta är naturligtvis värefulla erfarenheter som kan appliceras även inom solenergibranschen. Marc vill göra något bra för planeten och har därför bytt spår och hamnat hos oss på Enable Energy vilket vi är mycket glada för. Vid sidan av jobbet spenderar Marc en hel del tid på cykling och har bland annat som årlig rutin att cykla för barncancerfonden.

IMG_7303

Staffan Johansson, grundare och tekniskt ansvarig

Staffan är utbildad civilingenjör och vid sidan om bedriver han även forskarstudier vid KTH inom mikromekaniska system baserat på kisel och är innehavare av ett flertal patent på området. Han har tidigare arbetat bland annat som elektronikkonstruktör och programmerare av inbyggda system, erfarenheter som kommer väl till pass vid dimensionering och beräkning av solcellssystem. Intresset för teknik föddes mycket tidigt och redan i tioårsåldern följde Staffan med sin far till World Import för att köpa en solcellspanel för sina sparade veckopengar och i tolvårsåldern hade han börjat tillverka sina egna kretskort. Vad inte alla känner till om Staffan är att han är kontorets gourmand, med en passion för både matlagning och vin.

IMG_7350

Per Karlsson

Projektör och byggledare med lång erfarenhet. Gymnaiseingenjör och civilekonom. Per har tidigare bakgrund i kabelindustrin, har arbetat på ABB High Voltage Cables, Belden och Helukabel. På ABB fick han lära sig att ”Wallenbergs pojkar och brandkåren alltid är i tjänst” och den inställningen har han fört över till Enable Energy. Men när Per inte jobbar tar han sig gärna ut på landsvägarna i sin CITROEN 2CV6 från 1988 för att känna vinden i håret.

IMG_7329

Olof Österman

Olof är civilekonomen som sköter både redovisning, fakturering och andra ekonomiska sysslor. Olofs noggrannhet och systematiska arbetssätt är hans största styrkor. Växsjöbördige Olof var under sina tonår med i Östers juniorlag och var en lysande forward. Vad inte alla vet om Olof är att han har ett gediget musikintresse och tvekar inte att vare sig ta ton eller spela några ackord om en gitarr finns att tillgå.

Linda Lunde

Linda är en fena på att hålla koll på vem som skall göra vad och att saker blir gjorda. Hon brukar också vara uppskattad i telefonen när hon ringer och ger leveransbesekd eller tar emot frågor från kunder. På fritiden kollar Linda gärna på fotboll.

Tobias Zetterlund

Alla företag behöver systemstöd för att lyckas och på Enable Energy tar vi detta på stort allvar i syfte att kunna ge perfekta leveranser av högsta kvalitet och att alla inblandade, från solcellskund till elektriker, skall ha senaste information om projektets status. Tobias är kung på programmering av system och appar och har fått i uppdrag att utveckla ett skräddarsytt system för det vi gör på Enable Energy.

Hitta till oss

Telefon: 0739-434340
E-post: info@enableenergy.se
Gjutarplan 23, 176 71 Järfälla, Stockholm

Kontakt

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.
Du måste acceptera villkoren.

Copyright ©  2019
Enable Energy Sve AB